dimecres, 1 de desembre del 2010

BALLADA AL POU DE L'URGELL


La Classe de 3r B de l'escola L'Urgell de Sant Josep estam estudiant l'aigua. Una de les qüestions que volíem investigar és com arriba l'aigua a les nostres cases i com s'emmagatzema. Hem pogut averiguar que a Eivissa, com que la gent normalment viu al camp, l'aigua la treuen de pous o la recullen de la pluja a través de cisternes i aljubs. Una vegada estudiats els mecanismes i funcionaments dels pous, les cisternes i els aljubs, hem decidit fer una ballada de pou.

Hem investigat per què es feien les ballades als pous i hem descobert que es feien per tres raons diferents:1) per què la gent no tenia aigua corrent a les cases i havien d'anar al pou a recollir-la; 2) Feien un ritual per donar gràcies per tenir aigua, ja que l'aigua és font de vida; i 3) perquè abans no hi havia discoteques i es reunien en els pous per ballar pagès, menjar, beure i passar-s¡ho bé.

Per tal d'organitzar la ballada, la classe de 3rB hem hagut de fer un dibuix d'un pou i posar-li un nom (el pou de l'Urgell), hem hagut de fer cartells anunciant la festa i hem hagut d’organitzar diferents jocs ( curses de sacs, enfilar agulla, estirar corda, curses d'ous, concurs d'ucs...).

A la ballada/festa hi han participat quasi totes les classes del centre, hem menjat, ballat, jugat i ens ho hem passat molt bé!!

Tenim un video on els alumnes de 3rB Pau Marí, Maria Chico i Ámbar García expliquen com ho hem organitzat i per què.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada