dimecres, 5 de març de 2014

ESMORZAR DIA DE LA PAU I COMPRA SOLIDÀRIA

Amb motiu de la “Diada escolar de la no violència i la pau”, el ceip l'Urgell de Sant Josep, amb la col·laboració de l'APIMA del centre, va organitzar un esmorzar solidari, com ja ve sent tradició els darrers anys, que va recaptar 1400 €.
Els alumnes del centre, coneixedors i conscients de la difícil situació soci-econòmica que patim, varen acordar destinar la recaptació a alguna entitat benèfica del nostre entorn, de la nostra illa. A més, manifestaren el seu desig, què l'entitat escollida tengués com a objectiu principal l'atenció a la infància.
És per aquest motiu que es va pensar en la encomiable tasca que desenvolupa en favor dels infants desprotegits la “Llar Mare de Déu del Remei” de Santa Eulària, atesa per les religioses Trinitàries.
Ahir dimarts una representació de l'alumnat -els delegats de les classes de primària i els seus fillols d'infantil-, es desplaçaren a adquirir -amb els sous recaptats- material escolar, aliments de primera necessitat, productes d'higiene i de neteja. Els infants, organitzats en grups de 10 varen fer la compra, cada un amb el seu llistat, revisant allò que havíem escrit i mirant ofertes i promocions. Posteriorment ho lliuraren personalment al centre d'infants. Les religioses els ensenyaren la casa i els explicaren com es desenvolupa el dia a dia de la llar.
Ara, els delegats han preparat diferents presentacions per explicar la visita a la resta d'alumnes i fer-los conscients de la situació que pateixen a les sues vides.
A més d'una activitat solidària, ha estat, per alumnes i mestres, una lliçó de compromís i dedicació envers els més desvalguts i la constatació de què la manca de recursos econòmics és dura, però el fet de no tenir un entorn familiar favorable on créixer i desenvolupar-se encara és pitjor.
Moltes gràcies a l'APIMA per la preparació de l'esmorzar, moltes gràcies a les famílies per la solidaritat demostrada i moltes gràcies a tots els que han pogut fer possible aquesta tasca solidària que ja s'ha fet tret d'identitat de la nostra escola.


2 comentaris: